8 redenen waarom jouw schoenen er goedkoop uitzien

Written by Joost

Omdat schoenen vaak snel verslijten, zelfs de duurdere schoenen, is het soms lastig om te verantwoorden om heel veel geld uit te geven aan een enkel paar. Maar je wilt er natuurlijk wel nog steeds goed bij lopen, zonder dat het lijkt alsof je ze uit een dump store hebt gehaald. Wat zijn de redenen waarom schoenen er zo goedkoop uit kunnen zien? Vermijd ze en loop er netjes bij met toch een klein budget.

1 Het platform is te hoog

Vervelend maar waar, hoe hoger het platform van de zool, hoe goedkoper je schoenen eruit zullen zien. Schoenen zonder platform onder de zool zien er vaak het duurste en meer verfijnd uit. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens een stuk minder comfortabel. Misschien moet je dat maar doorstaan, maar als je er echt niet van houdt, zoek dan schoenen uit waarbij het platform onder de zool minder breed is dan de schoen zelf. Op die manier kun je het platform niet zien en zullen anderen niet zo gauw spotten dat je op een platform(pje) loopt.

Je kunt altijd nog een extra gel kussen aanbrengen aan de binnenkant om toch comfortabel te lopen, die heb je ook al voor weinig extra geld.

Platform van de schoenen te hoog

2 Ze passen niet

Een slechte pasvorm ziet er niet alleen raar uit, het ziet er ook nog eens erg goedkoop uit en het heeft invloed op de manier waarop je loopt en op je houding.

Hoe mooi een schoen ook is en hoe graag je hem ook wilt kopen, als hij niet perfect past kun je hem beter laten staan. Tuurlijk, je kunt ze wat uitrekken op den duur of je kunt wat extra vulling toevoegen aan de binnenkant. Maar wil je dat echt allemaal doorstaan? En at als het uiteindelijk toch niet goed lukt, en de kans is aanwezig dat het niet perfect gaat lukken, dan heb je je geld én je tijd verspilt.

Schoenen met verkeerde pasvorm

3 Ze zijn veel te druk

Tierelantijntjes zijn altijd gevaarlijk en worden op goedkope schoenen maar zelden goed uitgevoerd. Dit is waar de dure schoenen vooral afstand nemen van de goedkope. Om alles perfect af te werken is eigenlijk veel handwerk voor nodig, iets wat goedkopere exemplaren per definitie niet hebben. En extratjes zijn vaak van goedkoper materiaal, niet de glinsterende echte steentjes op dure merkschoenen.

Probeer de drang om al je geld uit te geven aan die wow-schoenen te weerstaan. Je statement kun je ook prima op een andere manier maken. Wanneer je een schoen tegen komt waar je gelijk verliefd op bent, probeer er voor jezelf achter te komen wat het belangrijkste element is waarvan je zo gecharmeerd bent en kijk vervolgens online naar betaalbare schoenen waarin dit het beste en vooral niet het goedkoopst uitziend naar voren komt.

te veel tierelantijntjes in schoenen

4 Je kunt ze niet goed inlopen

Rond stommelen in een paar schoenen met te hoge hakken is nooit een goede look, zelfs niet in dure schoenen. Zelfs als je er gewend aan bent geraakt om rond te lopen met knikkende enkeltjes is het nog steeds geen gezicht en ook nog eens slecht voor je.

Ook zorgt het ervoor dat je schoenen sneller verslijten en op een oneven manier waardoor de ene kant sneller afslijt dan de andere. Als je er niet 100% gemakkelijk in bent, kies dan voor een iets lagere en stevigere hak en bouw het van daar uit weer op. Let op je houding en wanneer je perfect kunt lopen op deze gemakkelijkere hakken, bouw het dan langzaam weer op tot hogere en dunnere hakjes.

Te hoge hakken

5 Het metaal is dof en er zit er teveel van op

Metalen toevoegingen zoals gespjes, studs en ritsen kunnen het helemaal verpesten voor een paar schoenen die er verder perfect uitzien. Zelfs als je echt heel erg van metaal houdt, als het er goedkoop uitziet verpest het je look.

Schoenen met te doffe metalen tierelantijntjes of juist met te shiny riempjes zien er gelijk goedkoop uit. Het moet wel bij de rest van de schoen passen en in het metaal zie je het snelste of het kwaliteit is of niet. Blijf er zoveel mogelijk bij uit de buurt, maar als je dan toch wilt kiezen voor een stoere schoen, beperk het metaal dan tot een minimum en zorg dat het in lijn ligt met de rest van de stof en vorm van de schoen.

Schoenen met teveel metaal

6 Ze zijn versleten

Er is niets verfijnd aan een schoen met een stuk metaal onder uit de hak omdat het loopvlak weg is gesleten. En als je een sneetje of een slijtplekje op je schoen ziet, dan zien anderen dat waarschijnlijk ook.

Nog een reden om slim om te gaan met je budget. Je kunt zelfs beter meer paar schoenen kopen voor hetzelfde bedrag van eentje zodat je dit probleem kunt voorkomen. Ook kun je slijtplekken op suede vaak oppoetsen met een tandenborstel en je kunt ander leer vaak met wat glassex perfect schoenmaken en oppoetsen. Punt schoentjes kun je langer in hun pasvorm houden door ze op te vullen wanneer je ze niet aan hebt en mocht je wat losse draadjes aan de randen van je schoenen gaan ontdekken, ga er dan gelijk met de schaar mee aan de slag. Alle kleine detailtjes die een goedkopere schoen verraden kun je zo gelijk aanpakken. Als het echt je favoriete paar is en je ziet de zolen wegslijten, ga er dan mee naar een schoenmaker om er nieuwe onder te zetten. Hoe eerder je ze wegbrengt, des te goedkoper zal het zijn om ze te laten maken zonder al te grote ingreep.

Versleten schoenen vervangen

7 Er is teveel nepleer

Het is heel erg lastig om nepleer te vinden wat er goed uitziet zoals echt leer, vooral in het bruin. En hoe meer er van op je schoenen zit, hoe eerder je kunt zien dat het niet echt is en het goedkope schoentjes zijn. Het veiligste is dan om de minder-is-meer aanpak te volgen. In plaats van bijvoorbeeld een knie hoge laars van nepleer kun je kiezen voor een enkel laarsje die er veel echter uitziet en kun je beter doorsparen voor een echt leren knie laars mocht je deze super graag in je kast willen hebben.

Te veel nepleer

8 Ze zijn te glimmend

Glimmend leer kan er prima uitzien in zwart, wit en bruin, maar het ziet er super snel heel erg lelijk uit in fellere kleuren zoals cobalt blauw en lipstick roze. Vooral nepleer komt hierbij nooit goed uit de verf, en op een budget kom je meestal uit bij nepleer.

Als je een felle kleur in je assortiment wilt hebben, kies dan voor suede. Bij suede ziet de kleur er vaak veel beter uit en nep-suede ziet er ook vaak best wel uit als de 100% echte variant.

Schoenen zijn te glimmend

 

Hopelijk kun je onze tips gebruiken om te shoppen op een budget en er toch goed uit te zien. Er zijn in ieder geval een hoop keuzes waar je wel perfect mee uit de verf komt.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *