Laat met schoenen je persoonlijkheid zien

Written by Joost

Tegenwoordig gaat het niet alleen meer om dure merkkleding. Ook je schoenen zijn een belangrijk onderdeel geworden van je outfit. En je komt echt niet meer weg met één of twee paar, zelfs niet als man. Je hebt bij elke outfit een bewuste keuze aan schoenen nodig die het complementeren. Die de look helemaal afmaken. Dat kan zijn op kleur of op textuur, maar ook op de dresscode. Gympen zijn leuk onder een pak, maar dan moet het wel kunnen, als je optreedt bijvoorbeeld als rock god.

Een onderzoek naar persoonlijkheid uit 2012 geeft zelfs aan dat 90% van je persoonlijkheid door de keuze van je schoenen wordt weergegeven. Bij het onderzoek lieten ze 200 mensen foto’s van het schoeisel van mensen zien en ze konden daarbij heel veel van hun persoonlijkheidskenmerken raden. Weird huh?

Wat kun je met schoenen en persoonlijkheid?

Maar laten we niet verder in de theorie duiken van welke schoen wat laat zien. Hele boek delen kun je hier mee vullen, maar het gaat uiteindelijk toch om waar jij je prettig bij voelt. Met de juiste schoenen kun je veel door laten schemeren. En het kan zelfs invloed hebben op hoe zeker jij je voelt of op je humeur. Als de gelegenheid het toelaat, kies dan eens een vrolijke kleur. Je zult gelijk zien dat het effect heeft.

Maar kies in ieder geval een thema dat bij jou past. Wil je met je schoenen altijd afstemmen op een andere kleur in je outfit? Is dat je ding? Doe dat dan ook altijd. Dan wordt het je vanzelf eigen en heb je gelijk jouw eigen unieke look gemaakt waar anderen je aan herkennen. Altijd veel kleuroppervlakken afgestemd met je schoen? Nice! Maar als het beter bij je past kun je het ook houden bij hetzelfde bruin als het leer in je riem. Focus je dan daar op en probeer het zo goed mogelijk door te voeren. Nét iets andere kleuren leer in je schoenen en riem verpest het dan weer dus dan kun je het maar beter goed doen.

Wie gebruiken goede schoenen personalities?

Neem bijvoorbeeld Terry Kennedy. Niet iedereen houdt van High Tops maar hij heeft er in ieder geval wel een look omheen gemaakt. En het helpt natuurlijk dat je het met je eigen lijn van Super High Tops nog net even….tsja…over de top kunt doen.

terry-kennedy-super-high-tops

En dan Andrew Wiggins die bekend staat om zijn sneakers. Die geeft zijn fans wat ze willen met die extra extravangante adidas crazylight boost.

adidas-crazylight-boost

Maar ook als je geen sneakerfan bent kun je best te boek komen te staan met een bepaald soort schoen. Zo is celeb Jordana Brewster bijvoorbeeld de koningin van de platte schoen wanneer ze casual is. En ze weet dat het niet naar een chique bal zo moet, maar daarin kan ze prima schakelen.

jordana-brewster-platte-schoenen

Het beste wat je dus kunt doen is een stijl kiezen en daar zoveel mogelijk bij blijven. Mensen weten wat ze aan je hebben en waarderen een perfect afgestemde schoen op jouw persoonlijkheid des te meer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *